• Onze visie

    Een van Nederlands bekendste kunstenaars M.C. Escher zei: ooit "weet je zeker dat het plafond geen vloer zou kunnen zijn." Escher was als geen ander in staat om, in een op het oog eenvoudige schets, oneindigheid, dimensie en perspectief aan te brengen. Op deze wijze verandert een tekening van Escher naar mate je standpunt ten opzichte van de tekening verandert.

    Onze blik op deze wereld, op onze eigen omgeving, op onze buurt en op ons werk zijn vaak beperkt tot wat we zien vanuit ons eigen standpunt. Bureau ZIEN helpt mensen en organisaties om vragen, idee├źn, processen en kansen vanuit een ander standpunt te bekijken. Zo komen we samen tot nieuwe antwoorden, oplossingen, resultaten en successen.

  • Onze aanpak

    Mensen zijn uniek en daarmee is iedere organisatie uniek. Om die reden kiest Bureau ZIEN er altijd voor om maatwerk te leveren in plaats van een standaard aanpak toe te passen. Hierbij dient uw vraagstelling als basis voor de aanpak die Bureau ZIEN kiest. Bureau ZIEN is geen papieren tijger, maar staat het liefst met beide voeten in de klei. Hiermee bedoelen wij dat naast het geven van goede adviezen, wij ook graag samen met u aan de slag gaan met deze adviezen.

  • Onze waarden

    Het 'lerend veranderen' is vanuit een lerende houding gezamenlijk een proces van verandering doormaken. Dit betekent dat er ruimte is om te leren van elkaar en de veranderende omgeving, te experimenteren met nieuwe rollen en aanpakken, andere gedragsregels te benoemen en bij iedere stap gezamenlijk af te vragen wat de volgende stap moet zijn. De kracht van deze vorm van veranderen is dat een organisatie zelf tot een formulering en vormgeving komt van hoe de toekomst eruit komt te zien.